semua Kategori

Berita

Rumah> Tentang Kami > Berita

Semangat seorang tukang kayu tua

Masa: 2022-08-18 Hits: 35

Seorang tukang kayu tua dengan kemahirannya yang luar biasa, memenangi hati bos, suatu hari, dia akan bersara dan memberitahu bosnya bahawa dia ingin pulang ke rumah untuk berkongsi kebahagiaan dengan isteri dan anak-anaknya. Bos tidak mahu pekerjanya yang baik. untuk pergi, dia bertanya sama ada dia boleh membantunya membina rumah baru semula sebelum dia pergi. Tukang kayu tua itu berkata: ya. Dia menyukai pekerjaan ini, dia menggunakan barangan sebenar dan membina rumah itu dengan sangat halus dan berhati-hati. Apabila rumah itu dibina, bos memberikan kunci pagar kepadanya. "ini rumah awak". Bos berkata, "Saya menghantarnya kepada anda sebagai hadiah” Tukang kayu tua itu buntu kerana terkejut, gembira tidak terungkap .jika dia tidak menyukai pekerjaannya, menggunakan bahan palsu dan cuai membina rumah, kini dia terpaksa tinggal di rumah yang buruk.

Jadikan diri anda sebagai Tukang Kayu Lama, fikirkan tentang rumah anda .setiap hari anda memukul paku atau menambah satu panel, memasang dinding, gunakan kebijaksanaan anda untuk menciptanya. Nampaknya: kehidupan adalah projek, sikap hari ini untuk melakukan sesuatu, ia menentukan rumah untuk didiami esok.

Ia adalah kisah menarik yang memberitahu orang ramai untuk konsisten dan berdedikasi dalam kerja mereka supaya mereka boleh mendapatkan hasil yang lebih baik.

Prev Kembali Ke Berita Seterusnya